2010. október 20., szerda

Sajtos tallér

A receptet és a sütőt Keresztanyámtól kaptam. Nagyon finom, buliba is tökéletes, de kb 2-3 órát kell állni vele a tűzhelynél. (Ha van bárszéked, akkor ülni... :) úgy talán könnyebb)



Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
30 dkg reszelt sajt
2 egész tojás
2 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
4 dl tejföl
köménymag, de az elhagyható
1-2 dl tej (annyi, hogy a tészta gyúrható és ne ragacsos legyen)

A tésztát alaposan összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle - jó sok lesz -, és a kiolajozott tallér sütőben kisütjük. Fontos, hogy forró legyen a sütő. Kb. 10-10 másodpercig sütjük mindkét oldalt.

A sütő ilyen, elég nehéz. :) De a tallér sokkal finomabb, mint a bolti. :)






Emőke

6 megjegyzés:

4Gyerek írta...

ha tudnád ezt a nehéz ketyerét mennyire irígylem.

Bence/Emoke írta...

ha tudok szerezzek???

Névtelen írta...

Hol lehet venni ilyen ketyerét,

Bence/Emoke írta...

Névtelen: próbálkozz piacokon található edényesnél (az enyém Sajószögedről való)

Névtelen írta...

Sajnos ezeken a helyeken nem ezt a fajtát árulják. Rendelni nem lehet?Köszönöm a választ.

Bence/Emoke írta...

Keresztanyukám vette, sajnos nem tudom megmondani ő mikor és hogy megy piacra és lehet-e még kapni. Én a Lehel téren (Budapesten) is láttam egyszer, régebben.