2012. május 14., hétfő

Juhtúrós cukkinitekercsek + vércukormérő!!!

Ismét egy egyszerű és finom diétás elő-főétel. Kinek mi. :)  A recept mellett viszont van egy jó hírem. Felkértek, hogy vegyek részt egy "diabetikus receptversenyben", amelynek célja, hogy cukorbetegek és a veszélyeztetettek körében (közel 1,5 millió ember Magyarországon!!!) népszerűsítsük a tudatos táplálkozás fontosságát, mert hisszük, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élve, finomakat enni. Bezony lehet. :)
Bár én szerencsére nem tartozom a cukorbetegek táborába és nem is tervezem, hogy oda fogok kerülni.... ;) 


Azt ugyan nem tudom mennyire népszerűsítem a blogom által az életmódváltást, mivel bonbon bonbon hátán(hehe), de ugye ott van fölül a low carb/update fül, ahol kedvére válogathat mindenki és végsősoron a többi receptet is kicsit átalakítva többségében el lehet készíteni "egészségesen". Sportolásról nem is beszélve.

És a lényeg!!! Bár szavazni kell, amit tudom nem sokan szeretnek, de a szavazók között egy csúcsszuper Dcont Trend vércukormérőt sorsolnak ki. Már ezért megéri. Ez olyan, mint a vérnyomásmérő. Jó ha van otthon. Nem?



Szavazni ITT lehet, a Tartsd a szintet facebook oldalán. Követni kell az utasításokat. A BalhÉtterem blogot keressétek (elvileg az első "kocka" és naponta 1x szavazni vagy erre a receptemre, és/vagy a cukormentes epres-marcipános pralinéra (amint hamarosan posztolok, hogy lássátok milyen is, de addigis a nosalty oldalán megtekinthetitek). :)) 

Hozzávalók 2 személyre:

2 kisebb cukkini
12,5 dkg juhtúró
1 evőkanál tejföl
10 dkg bacon (húsos szalonna)
1 tk olaj
A cukkinit megmossuk. A zöldséghámozóval hosszában vékony szeletekre vágjuk.


A bacont ledaráljuk, olajon átpirítjuk.


Egy kis tálban összekeverjük a bacont, juhtúrót és tejfölt.
A bacon kisült zsírján a cukkiniket épp csak megsütjük, vékonyan megkenjük a krémmel és feltekerjük.

Hajrá-hajrá!

2 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Szépek,de hány gr. szénhidrátot tartalmaznak,honnan tudhatom hogy mennyit ehetek belőle?

Emoke írta...

Szia! A Tartsd a szintet oldalon, a receptre kattintva láthatod mennyi ch-t tartalmaz. Nem én számoltam ki, hanem egy dietetikus. (1 adag: Szénhidrát: 11,2 g)