2012. május 3., csütörtök

Spenótos-túrós-juhtúrós tészta

Hétvégén piacoztam és többek között vettem frissen szedett spenótot és igazi juhtúrót is. A hűtőben lévő túró meg lejárófélben így kapóra jött a GoodFood májusi száma. Ez lett belőle. Nagyon bejövős. Bence palacsintába tekerve ette a "szószt", én update tésztával fogyasztottam. Nagyon gyorsan kész van.


Hozzávalók:

50 dkg friss spenót
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek vaj
25 dkg túró
5 dkg juhtúró
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió

update tészta


A spenót leveleit megmossuk, szárait lecsipkedjük. Forrásba lévő vízbe dobjuk 2 percre, utána jéghideg vízbe mártjuk és leszűrjük. A vajat megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a spenótot, túrót és a juhtúrót.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és esetleg reszelhetünk sajtot a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: